Tjäna pengar på konsulttjänster

Ett annat sätt att tjäna pengar på nätet är via samråd. Om du är expert på något område kan du eventuellt hitta personer som är villiga att betala dig för att rådgöra dem om sina personliga eller affärsmässiga mål. Du kanske tror att du inte är tillräckligt viktig för att konsultera för stora företag, men du kan bli förvånad över vilka typer av expertis människor kommer att betala för.

Min kollega Robert Farrington från College Investor är ett bra exempel på någon som konsulterade online på sidan i en osannolik bransch. Robert berättade för mig att, efter att han hade bloggat i några år, nådde ett par märken ut till honom för att be honom om hjälp med sociala medier och marknadsföring på nätet.

Robert sa att han gjorde i genomsnitt 4-6 av dessa spelningar per år ett tag beroende på hans schema och arbetet. Det bästa är att han laddade en fast ränta som vanligtvis fungerade till runt $ 100 per timme. Och kom ihåg, detta var lön han tjänade för att ge råd till människor på de bästa sätten att använda sociala medier verktyg som Facebook och Pinterest för att odla sina varumärken.

Om du vill börja konsultera men inte är säker på vilka åtgärder som ska vidtas härnäst kan du också skapa ett gratis konto via Clarity.fm. den här webbplatsen låter alla som vill erbjuda konsulttjänster skapa en gratis profil. När din profil är inställd, kommer folk att hitta dig och boka en session du får betalt för.