Tandblekning för och nackdelar

I princip varje person som vill lysa upp sitt leende kan dra nytta av tänder. Människor med tänder som är fläckade på grund av ålder, rökning av cigaretter eller andra externa missfärgningselement är utmärkta utsikter för tandblekning. Forskningsstudie visar att tandblekning är helt effektiv hos mer än 78% av människorna. När tänder blixtar fortsätter att växa i popularitet, fortsätter forskningsstudien direkt till alla typer av blixtsystem läs mera .

Tandblekning är inte permanent och fungerar genom att eliminera de organiska materialen i emaljen genom att lösa upp dem med en peroxidbiprodukt. Tandblekning är också effektivt om det finns mycket emalj.

Det finns två huvudsakliga former av tandblekning: professionell blekning såväl som tandblekningssatser.

Expert Pearly Whites Bleking

En av de mest effektiva och bästa metoderna för tandblekning är den tandläkarövervakade behandlingen. Inledningsvis kommer tandläkaren säkert att identifiera om du är en kandidat för tandblekning samt vilken typ av blekningssystem som skulle ge de mest effektiva resultaten. Tandläkaren måste också titta på vad du personligen kan förvänta dig för din specifika omständighet. Före tandblekningsterapi rengör de flesta tandläkare tänderna, fyller på karies och ser till att individens tandvård är friska.

Tandvårdsexperter rekommenderar i allmänhet att försöka bleka tänderna först för att undvika kravet på mer komplexa kosmetiska jobb. Frågor som kan hända i experttandblekning är tillfälliga såväl som vanligt mindre. I allmänhet är tandblekning under expertledning en effektiv teknik för blekning av tänderna.

Pearly Whites Blekningssatser

En alternativ teknik till expertljus är att använda ett tandblekningsystem eller ett set. Många tandblekningskit inkluderar en blekningsgel som sätts i munstycken som passar över dina tänder under många mängder tid. Vanligtvis kostar kvalitetstandblekningspaket ungefär $ 500 till $ 800. Budgettandblekningssystem börjar på cirka 29,95 dollar, även om de normalt sett är mycket mindre effektiva.

American Dental Association har faktiskt beviljat sitt godkännande för vissa tandbelysningsprodukter, så var noga med att försöka hitta ADA-märket för godkännande om du mest sannolikt köper en blekningssats. Det är viktigt att producentens instruktioner följs precis när man använder ett tandblekningspaket i huset. Använd inte en tänderlättande produkt i mer än 2 veckor utan att komma i kontakt med en muntlig specialist.

Nackdelar och begränsningar av Pearly Whites Whitening

Även om tandblekning verkligen är effektivt kan det finnas kortvariga nackdelar, som värkande tandkött eller ömma tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar samt tandfyllningar går bara tillbaka till sin ursprungliga färgning; de lindrar inte ytterligare med experttandblekning. Olika fläckar kräver olika lösningar, därför är det mycket viktigt att göra en bedömning med en tandvårdsexpert innan du försöker en tandblekningsprodukt.

Medan tandblekning utvecklar ljusare leenden är vissa människors förväntningar mycket höga och de blir svaga med resultaten.

Forskningsstudie fortsätter direkt i alla typer av blekningssystem. Som ett resultat av dess prestanda säkerställer att tänder blixtar förblir för att växa i popularitet. Regelbunden tandrengöring av tandvården hjälper dig att bibehålla den bestående framgången med tandblekning.

Tänk på tandblekning om dina tänder är nedtonade från ålder, kaffe, te eller cigarettrökning.