Hur man hittar billiga flyg: den ultimata guiden

Vi får dussintals e-postmeddelanden varje dag och ber om hjälp eller råd om att boka billiga flyg. Medan vi är ledsna finns det inte tillräckligt med tid på dagen för att hjälpa alla en-mot-en, vi skrev upp en komplett guide med våra bästa tips och svar på några av de vanligaste frågorna. Så här hittar du de billigaste flygen till var som helst i världen.

  1. Vara flexibel

Detta är hur de flesta människor närmar sig att få ett flyg:

Välj vart de vill gå
Välj datum
Se vilka priser som är tillgängliga

Vanligtvis resulterar detta i höga priser.

I stället, om att få en billig flygning är din prioritet, vänd det tillvägagångssättet:

Se vilka priser som är tillgängliga via Google Flyg, Momondo, etc. till olika platser finns runt om i världen
Bestäm vilken av de billiga destinationerna som vädjar till dig
Välj de datum du gillar som har billiga priser tillgängliga

Var flexibel med var och när du ska gå. Om du har valt ut din destination, plockade ut dina datum, och inte har flexibilitet, 95% av vad du kan göra för att få ner kostnaden för flyg är redan ut genom fönstret. Flexibilitet är kung. Plus, som vi kommer att diskutera nedan, när du kommer till Europa eller Asien eller var som helst, det är verkligen lätt att hoppa en budget flyg till din slutdestination.

Sidenote: var noga med att söka mer än ett datum. (Klicka på kalendern i Google Flights visar dig billiga priser för två månader i taget.) Ofta gånger skiftande datum med ens en dag kan sänka priset på mitten.

  1. Korsa havet så billigt som möjligt med hjälp av KSD.se

Om du vill få de billigaste flygen möjligt, fokusera på att få de billigaste priserna över havet, även om det inte är från din hem flygplats eller till din ultimata destination.

Två resvägar är ofta billigare än en. Plus att du kan stanna och utforska en annan stad så länge eller kort som du vill.

Här är ett personligt exempel: Jag brukade bo i Washington DC, men den bästa biljetten jag någonsin köpt var ett misstag biljettpris från NYC till Milano för $130 roundtrip.

Det var väl värt $20 bussresa upp, och jag fick även tillbringa helgen med vänner i NYC. Om jag hade insisterat på att flyga till Milano från Washington DC (inte NYC) skulle biljetten ha varit runt $800, Inte $150 jag faktiskt betalat.

Nästa bästa pris jag har fått var från DC till Bryssel för ~ $ 250 tur och retur. Så trevligt jag köpte den två gånger! Även om jag inte hade så mycket intresse i Belgien, visste jag när jag var i Europa, jag kunde lätt hitta budgetflyg till andra europeiska länder.

För en resa köpte jag flyg från Bryssel till Norge (~$60 tur och retur) och för den andra resan köpte jag flyg från Bryssel till Dublin (~$80 tur och retur). Om jag hade insisterat på att flyga från DC till Norge eller Dublin (utan att stanna först i Bryssel), skulle jag ha betalat runt $750 roundtrip, inte $310 och $330 jag faktiskt betalat. Och jag skulle inte ha fått en dag i Bryssel att starta! Rome2Rio gör det enkelt att kolla in lokala transportalternativ mellan destinationer.

  1. Undvik toppresor månader

I Nordamerika och Europa är den billigaste tiden på året att flyga vanligtvis:

Januari till mitten av maj
September till början av December

Den dyraste tiden att flyga är vanligtvis:

Peak sommar: mitten av juni till mitten av augusti
Jul
Nyårsafton

Det kommer också att variera lite av den specifika destinationen, särskilt runt populära festivaler. Biljettpriser till Dublin för St Patrick ‘ s Day eller till Kina för kinesiska nyåret är inte billigt.

  1. Vet den bästa tiden att boka billiga flyg

Vi rekommenderar vanligtvis bokning när du ser en bra biljettpris 1-3 månader i förväg för inrikesflyg och 2-8 månader i förväg för internationella flygningar.

Om du bokar för peak summer, Lägg till en månad eller två på dessa rekommendationer, och om du reser under lågsäsong är det mer sannolikt att billiga priser kommer att dyka upp närmare avresedatum.

Priserna tenderar att hoppa under den senaste månaden eller två före avgång, så att du inte vill klippa det för nära.

Å andra sidan, om du bokar för tidigt och nöja sig med en inte-bra biljettpris, du miste om potentiella framtida försäljning. Självklart, om du funderar på att resa runt stora helgdagar som jul och nyår eller under topp sommar, lägga till en månad eller två på dessa rekommendationer.