Vilka nyckelnummer behöver jag veta för att leasa bil?

  1. Försäljningspris: din leasingbetalning baseras delvis på försäljningspriset för bilen. Precis som när du köper en bil, ju lägre försäljningspriset desto lägre leasingbetalning. För att se till att du får ett rättvist försäljningspris, kolla in Edmunds genomsnittliga pris som betalas, även känd som True Market Value (TMV®). Detta verktyg berättar vad andra människor betalar för samma bil.
  2. Restprocent och belopp: bilens restvärde uttrycks i procent, och det är en viktig del av din affär. Ju högre resterande procentandel desto lägre avskrivningsbelopp måste du betala. Med andra ord, en hög Rest procentsats bör netto du en lägre månadsbetalning. Resterande är också det belopp du skulle betala banken om du bestämde att du ville köpa din hyrda bil i slutet av termen.
  3. Tilldelade miles och över körsträcka avgift: när du registrerar ditt hyresavtal, du får köra ett visst antal miles årligen. Om du överskrider det, kommer du att debiteras en avgift, vanligtvis bedöms i cent per mil. De kan vara höga: från 15 till 25 cent per mil, vilket du kan hitta på leasabil.nu. Om du tror att du kommer att gå över körsträcka gränsen, kan du lägga till extra miles när du undertecknar ditt hyresavtal för en liten ökning av betalningen. Detta kommer sannolikt att vara billigare än att betala övertaget senare. Om du går över dina miles men du har beslutat att köpa bilen när hyresavtalet är över, du kommer inte att debiteras för att gå över de tilldelade miles.
  4. Disposition avgift. Denna avgift debiteras av leasingföretaget för att täcka kostnaden för att städa upp och sälja bilen efter att du returnerat den i slutet av hyresavtalet. Mest laddning mellan $ 300 och $ 400. Du kommer normalt inte att kunna undvika denna avgift om du köper bilen i slutet av hyresavtalet eller, i vissa fall, hyra eller köpa en annan bil av samma märke.
  5. Pengar faktor: detta är hyresekvivalenten av den effektiva räntan (APR) i en bil-köp lån. Som med en APR, ju lägre pengar faktor, desto bättre. Till skillnad från en APR, det är osannolikt att generalagenten kommer att erbjuda dig en lägre pengar faktor än du fick med din kredit unionen eller bank. Pengar faktorer är mycket små siffror, såsom .00125 eller .00074. Multiplicera med 2,400 för att få motsvarande APR.