Får lustgas Dig Att Skratta?

“Koppla av, ta djupa andetag och räkna tillbaka från 100,” är något din tandläkare kan ha berättat innan de genomgår en komplex tandläkarförfarande. Du har informerats om att du kommer att andas in lustgas, men oral kirurgi är inget att skratta åt – så var kommer namnet ifrån?

Tandläkare använder lustgas, även känd som dikväveoxid eller bara lustgas, till mildt lugnande patienter under mer komplexa tandprocedurer, såsom borrning eller kirurgi. lustgas lämnar patienten medveten, men döljer sin smärta och medvetenhet. Dess namn kommer från den lugnande effekten som den har på kropp och själ, vilket ibland orsakar en euforisk eller svindlande känsla som även kan ge en skrattande passform.

Lustgas är inte bara ett enkelt alternativ till full sedering, det är också extremt säkert, även för barn och gravida kvinnor. De enda personer som rekommenderas att vidarebefordra lustgas är de med fobier eller funktionshinder som hindrar dem från att andas genom en mask; personer med psykiatriska tillstånd, såsom schizofreni; personer som är känsliga för lustgas och personer som lider av emfysem eller andra lungförhållanden.

Moderna tandprocedurer utförs med patienternas komfort och bästa intresse i åtanke. Skrattgas är bara ett annat sätt din tandläkare arbetar för att göra ditt besök så bekvämt och smärtfritt som möjligt!